Creativiteit is het vermogen het ogenschijnlijk
onverbondene met elkaar te verbinden.
William Plomer

Bruggen slaan
Mikas Architecture is een zelfstandige Nederlandse onderneming, opgericht in 1996. Zij ondersteunt en begeleidt Spaanse bedrijven in de sectoren bouw, architectuur en vormgeving in hun exportbeleid en - activiteiten in Nederland en, in het verlengde hiervan, in landen van Midden-, Noord-, West- en Zuidoost-Europa. Mikas beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk van vaste partners.

Het bedrijf vormt een belangrijke schakel tussen Spanje en Nederland voor al zijn klanten. Mikas overbrugt cultuurverschillen en verschaft helderheid op verschillende terreinen in de bouw en de architectuur.

En, er is geen betere manier om de Europese markten te betreden dan 'door de voordeur' - Nederland! Door haar geografische ligging en de grote aanwezige kennis en ervaring op het gebied van internationale handel worden vanuit Nederland de overige markten binnen Europa direct en eenvoudig ontsloten.

Missie
Onze roeping is om op creatieve wijze bij te dragen aan de eenwording van Europa. Het signaleren van verbanden tussen Spaanse en Nederlandse projecten, ontwerpen, producten, vakmanschap, uitdrukkingsvormen en taal, en die effectief weten te combineren, verbinden en ondersteunen voor een succesvolle, innoverende samenwerking tussen de landen!

Selectie gerealiseerde projecten

Mikas vertegenwoordigt sinds 1996 in Europa Spaanse producenten die gelieerd zijn aan de bouw. Producenten van onder anderen plaatmateriaal voor geventileerde gevelsystemen zoals ook voor interieurruimtes. Producten waarmee spraakmakende projecten wereldwijd worden gerealiseerd.

Maar ook met andere Spaanse unieke architectonische producten en oplossingen werken wij graag op reguliere of op projectbasis.

Onze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit acquisitie en technische en commerciële begeleiding, assistentie bij certificering, productontwikkeling en juridische trajecten, het organiseren  van meetings, het deelnemen aan speciale evenementen en beurzen en - indien gewenst - het ondersteunen van het netwerk van verdere agenten in Europa.

 

 

Mikas adviseert en ondersteunt Spaanse bouwgerelateerde bedrijven die willen opereren in Nederland en mogelijk verder willen uitbreiden in Europa.

De adviezen spitzen zich toe op het vinden, selecteren en helpen van nieuwe agenten en klanten, op het begeleiden van onderzoek- en certificeringstrajecten voor aanpassing aan de eisen van nieuwe markten, op het ondersteunen van ontwerp- en bouwprocessen en op het bouwkundig toezicht houden op  de werkzaamheden.

Onze ondersteuning heeft geleid tot een hecht netwerk van vaste partners in veertien landen met wie wij heel nauw samenwerken in verschillende gebieden in de bouw, onder ons toeziend oog.

Ons huidige werkgebied is:

  • Spanje
  • Nederland, België en Luxemburg
  • Noorwegen, Zweden, Denemarken en IJsland
  • Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië
  • Roemenië, Bosnië-Herzegovina en Kroatië

Onze vaste partners en klanten zijn:

  • Bikssen (Bera, Spanje) • Canvas AS (Oslo, Noorwegen) • Costafiore Costa del Sol Real Estate Solutions (Marbella, Spanje) • Grupo Tefsa SA (Barcelona, Spanje) • Gustafs Scandinavia AS (Gustafs, Zweden) • Indeco Iberia (Pontevedra, Spanje) • IN SIGN (Ballerup, Denemarken) • IsoWall AG (Safenwil, Zwitserland) • LIVEWORDS (Amstelveen, Nederland) • KL Inzeniring (Domzal, Slovenië) • MAB Abogados (Madrid, Spanje) • Mogens Rasmussen A/S (Middelfart, Denemarken) • OPENBAAR MINISTERIE Nederland • Panegal SL (Vigo, Spanje) • Parklex  (Bera, España)  • Prodema SA (Legorreta, Spanje) • SOLOTODO (Heiloo, Nederland) • Rassers Advocaten (Breda, Nederland) • ULMA Architectural Solutions S. COOP (Oñate, Spanje) • Winters Bouw & Ontwikkeling BV (Breda, Nederland) • Winters Products BV (Breda, Nederland) • WiSS Tehnik SRL (Boekarest, Roemenië)

Ons werk is het aanhalen van banden tussen landen en het doorbreken van taalbarrières. Wij bemiddelen tussen culturen en talen. Vertalen zit verweven in het werk maar is ook een vak apart binnen de onderneming.

Wij leveren vakspecialistische vertalingen Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands voor de bouw- en architectuur sector zoals technische rapporten, bestekteksten, verwerkingsvoorschriften, certificeringen, correspondentie, processtukken, websites en artikelen en recensies voor kranten en gespecialiseerde bladen.

Wij bieden vertalingen ook in een beëdigde versie. Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde legalisatie en apostille.

Mikas Architecture is in1996 opgericht door Karen-Elisenda Sanz. Zij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Bouwkunde in Barcelona en heeft de vertaalopleiding Nederlands-Spaans succesvol afgerond aan de Hogeschool West-Nederland Vertalen & Tolken in Den Haag. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in het vertalen van met name bouwtechnische - (juridische) teksten dankzij haar unieke combinatie van bouwkundig ingenieur en technisch vertaler.

Zij staat ingeschreven als beëdigd vertaler Spaans bij de Rechtbank van Breda en in het register van beëdigde Tolken en Vertalers.

Oktober 2016
Nieuwe samenwerking
Wij zijn verheugd om Morgens Rasmussen (www.mras.dk), de nieuwe partner en Prodema's nieuwe agent in Denemarken welkom te heten bij ons team! Wij zijn overtuigd de  juiste partner te hebben gevonden voor de Deense markt.
Mooie vooruitzichten komend jaar in dit land en al een aantal nieuwe projecten op stapel!

November 2016
Nieuw Spaans product
Nieuwe producten en uitdagingen dienen zich aan. Birksen (www.bikssen.com), exclusieve vloerplaten voor buitentoepassing. Uitstraling van echt hout maar zonder onderhoud.

Tweede helft 2017
Bouwen aan onze onderneming
Intensief gewerkt aan het definiëren van de Business Navigator© voor Mikas bv., onder leiding van iDDD Company - Training in business ontwikkeling & ondernemerschap. Mooi creatief proces, cruciaal voor het blijven innoveren!

Mei 2018
Afronding van ons grote referentieproject in Denemarken - Cavalet House Amager Strandvej 122 -  hartje Copenhagen.
Spaans montagebedrijf nu volop bezig aan het project, een oude lederwarenfabriek aan zee verbouwd tot luxe appartementen en voorzieningen.

Juli 2018
Start nieuw project in Nederland - Diakonessenhuis - ziekenhuis in Utrecht.
Interieurwerkzaamheden Dianet dialysecentrum. Spaans vakmanschap voor het realiseren van decoratieve wanden.

Februari 2019
Sinds begin dit jaar werkt Mikas met de vertaaltool memoQ.
De meest innovatieve vertaaltool in de business. Deze software zorgt voor snelheid en een soepel vertaalproces bij o.a. het toepassen van  klant- en vakspecifiek jargon en consistent terminologiegebruik!

April 2019
Start nieuwbouwproject - Point of View -  in Lostorf, Zwitserland
4 luxe terraswoningen met een prachtig uitzicht over de vallei. Gevelbekleding van Spaans HPL-plaatmateriaal met een toplaag van echt hout.

November 2019
Een nieuwe partnerschap voor Mikas
Wij zijn verheugd om een nieuwe samenwerking aan te kondigen voor de Benelux met ULMA ARCHITECTURAL SOLUTIONS (www.ulmaarchitectural.com), groot Spaans-Baskisch producent van creatief hoogwaardig plaatmateriaal van polymeer beton voor gevelbekleding.

Januari 2020

 

 

Routebeschrijving

MIKAS B.V.

Bezoekadres
Rat Verleghstraat 116
4815 PT BREDA
NEDERLAND


Postadres
Postbus 3179
4800 DD BREDA
NEDERLAND


Telefoon +31 76 565 32 50
info@mikas.nl